Paštika z kuřecích jater
Ingredience: 1 kg kuřecích jater, 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, 1 šlehačka v kelímku,husí sádlo, 2 bobkové listy, rozmarýn, tymián, sojová omáčka, sůl, pepř, štáva z půlky limetky, půlka másla, koření gyros, grilovací koření a slanina
Postup: Cibulku a česnek nakrájíme na kousky a spěníme na husím sádle, přidáme játra, tymián, rozmarýn, bobkový listy a podlejeme půlkou šlehačky. Dusíme pod pokličkou asi půl hodiny, dokud se většina šlehačky nevstřebá. směs necháme vychladnout. Poté dáme do mixéru (vyndáme bobkové listy) přidáme lžíci sojové omáčky, malou lžičku soli, trochu pepře, šťávu z půlky limetky, půl lžíce grilovacího koření a půl lžíce gyros, změklé máslo a zbytek smetany. Vše rozmixujeme do hladka.Poté propasírujeme přes cedník, aby byla paštika jemná. Formu srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií a vyskládáme jí slaninou ( pod ní můžeme dát kolečka limetky, snítku rozmarýnu,... na ozdobu). Na to dáme játrovou směs a zabalíme folií. Dáme do ledničky dokud paštika neztuhne ( cca 6 hodin) Poté vyklopíme na podnos. Servírujeme s bagetkami.